(Geannuleerd) Cruisemarkt Miami 2020

Begindatum: 19.04.2020
Einddatum: 24.04.2020

Alle sectoren

Dit event is geannuleerd door het Coronavirus. Zodra er meer informatie bekend is over eventuele verplaatsing van het evenement wordt dit gedeeld.

Van 19 t/m 24 april vindt alweer de zevende editie van de Miami Cruisemarkt handelsmissie plaats. Veel bedrijven zijn je al voorgegaan en kwamen enthousiast en met interessante nieuwe contacten terug. Sommigen konden zelfs meteen zaken doen. De handelsmissie wordt door NMT in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami georganiseerd. Aan het programma wordt nog hard gewerkt, maar we gaan veel bezoeken afleggen aan grote cruiserederijen.

De handelsmissie is vooral gericht op de techniek van de cruiseschepen. We gaan in gesprek met technisch directeuren en daarom is het van belang dat de vertegenwoordiger van jouw bedrijf ook voldoende technisch onderlegd is.

Programma

Het programma staat nog niet vast, maar waarschijnlijk bezoeken we partijen zoals: Disney Cruise Line, Royal Caribbean (Royal Caribbean, Celebrity & Azamara), Holland America Group (Princess, Seabourn & Holland America Line), Norwegian Cruise Line (incl. Prestige), Carnival Cruise Line, Virgin Cruises en V.Ships.

Marktinformatie

Er is niet alleen een groei te zien in het aantal passagiers dat meegaat met een cruisereis, ook de nieuwbouwmarkt zit in de flow. Per augustus 2019 staan er ongeveer 120 schepen in het orderboek met een gemiddelde geschatte waarde van $591 miljoen per stuk.

Maar de reparatie-, onderhoud- en refitmarkt is ook erg levendig, omdat veel cruiseschepen op de helft van hun gemiddelde levensduur (40+ jaar) zijn. Daarnaast gaan ontwikkelingen in de cruise-industrie erg snel. Schepen van 10 jaar oud lopen vaak alweer achter in techniek en uitstraling. Vandaar dat relatief jonge schepen soms compleet onder handen worden genomen.

De cruise-industrie maakt een bloeitijd door, maar ligt ook sterk onder het vergrootglas van milieuorganisaties en regelgevende instanties. Alle cruiserederijen besteden daarom veel aandacht aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen en het verlagen van het energieverbruik. Denk hierbij aan het efficiënter maken van de voortstuwingssysteem, HVAC’s, lichten en het ontwerp van de romp. Inmiddels zijn er tientallen grote cruiseschepen in aanbouw die op LNG zullen varen en er worden al op grote schaal scrubbers ingebouwd in bestaande cruiseschepen.

Kosten

De kosten aan deze handelsmissie bedragen € 1.050,- exclusief BTW. Bedragen zijn exclusief reis- en verblijfskosten. Na je inschrijving biedt Joëlla je een mooi reisarrangement aan.

Interesse? Joëlla hoort het graag van je.