Exportbijeenkomst scheepsbouwontwikkeling in Colombia (Members Only)

Datum: 14.05.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Op maandag 14 mei organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) in samenwerking met het Holland House Colombia een bijeenkomst over de scheepsbouwontwikkeling in Colombia.

Colombia ontwikkelt zich meer en meer als scheepsbouwland. De werf COTECMAR neemt hierbij een leidende positie in. COTECMAR richt zich met name op de bouw van marineschepen zoals korvetten en patrouillevaartuigen voor zowel zeeën als rivieren en is eveneens de grootste werf voor reparatie en onderhoud van schepen in de regio. Zelfs onze eigen Koninklijke Marine liet recent een van haar schepen onder handen nemen door deze werf. Colombia heeft het grootste maritieme ontwerpbureau in Zuid-Amerika en concentreert zich op de volledige bouwcyclus van schepen. Men werkt hier aan het ontwikkelen van oplossingen voor militair en civiel gebruik, gebaseerd op nieuwe scheepsbouwmethoden die minder tijd vergen, met steeds meer gekwalificeerd personeel.

Daarnaast investeert Impala (onderdeel van Trafigura) al een aantal jaar in de vloot voor de Magdalenarivier wat kansen biedt voor de binnenvaart. Niet alle systemen en technologieën worden lokaal gefabriceerd, waardoor buitenlandse toelevering belangrijk is. Een behoorlijke groep Colombiaanse partijen bezocht in dat kader vorig jaar Europort op de uitnodiging van het Holland House Colombia.

Programma

De presentaties tijdens de Exportbijeenkomst worden verzorgd door Jan Willem van Bokhoven, directeur van het Holland House Colombia en door Thecla Bodewes, directeur van Thecla Bodewes Shipyards, die haar ervaringen toelicht over zaken doen in Colombia.

15.45 Ontvangst

16.00 Presentatie ‘Scheepsbouwontwikkeling in Colombia’ door Jan Willem Bokhoven, Holland House Colombia

16.30 Presentatie ‘Zaken doen in Colombia’ door Thecla Bodewes, Thecla Bodewes Shipyards

17.00 Vragen

17.30 Einde

Locatie

Alphatron Marine – Schaardijk 23, Rotterdam (parkeren gratis)

Meer informatie

Inschrijving voor deze bijeenkomst is nog mogelijk, er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en om aan te melden kun je contact opnemen met Joëlla Lucas via E lucas@maritimetechnology.nl of T 088 44 51 024. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is gesteld op 45.