Forum Europa Seminar: Maritieme innovatie met Horizon 2020 financiering

Harderwijk

Datum: 18.06.2019 | 09:30 - 13:00

Alle sectoren

Herkent u zich in de volgende eigenschappen: internationale oriëntatie, innovatie, ondernemersmentaliteit en open visie op samenwerking? Wilt u graag stappen zetten om uw innovatie strategie te versterken en uw concurrentievermogen in de maritieme sector in binnen én buitenland te vergroten? Het Europese subsidie programma Horizon 2020 biedt hierin de juiste kansen. Kom naar het jaarlijkse seminar Forum Europa op 18 juni 2019!

Kansen binnen Europees subsidie programma Horizon 2020

Horizon 2020 (H2020) is het meest omvangrijke innovatie- en onderzoeksprogramma van Europa. Het programma biedt kansen voor iedere organisatie of onderneming actief op het gebied van technologische ontwikkeling, innovatie of onderzoek en richt zich met name op internationale samenwerking. Hiervoor is bijna 80 miljard euro vrijgemaakt door de Europese Unie. Deelname aan H2020 is aantrekkelijk omdat de Europese Commissie de kosten van onderzoek en innovatie voor een groot deel dekt, maar ook een bijdrage geeft aan en investering is in onze duurzame toekomst.

Belang voor de maritieme sector

Door gebruik te maken van financiering en toegang te krijgen tot internationale netwerken kunnen bedrijven – zowel groot als klein (mkb) –hun innovatieve vermogen en concurrentie positie versterken. Door de omvang van de projecten, de samenwerking en inbreng van verschillende disciplines kunnen de krachten gebundeld worden. Daarmee kunnen innovatieve onderzoeken en ontwikkelingen versneld worden. Voor de Nederlandse maritieme industrie draagt deelname aan internationale innovatieprojecten bij aan het verwezenlijken van de slimme en duurzame innovatie doelstellingen.

Speciale aandacht voor mkb

Deelnemen aan het seminar is van belang voor bedrijven en organisaties die deelnemen aan H2020 projecten of overwegen dit te doen. Nadrukkelijk wordt ook het mkb hiervoor uitgenodigd, aangezien de Europese Commissie deelname van het mkb stimuleert en ook enkele subsidieregelingen aan bod komen die specifiek voor het mkb zijn opgezet.

Tijdens het seminar zullen best practices worden gedeeld en de ins en outs van project deelname. Uiteraard zullen er sprekers worden uitgenodigd die ervaring hebben met het succesvol aanvragen van Europese subsidies.

Programma

Tijdens het seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

09:30-10:00 Ontvangst  
10:00-10:20 Overzicht van het Horizon 2020-programma en vooruitblik op Horizon Europe (Ben Kubbinga, RVO) 
10:20-10:40 Analyse van calls voor de maritieme sector (Marnix Krikke, NMT) 
10:40-10:50 Pro-actief op zoek naar kansen in Brussel (Maurits Huisman, TNO)  
10:50-11:10 Pauze 
11:10-11:20 Pitch: Voorbeeld succesvolle aanvraag Space@Sea (Maarten Flikkema, MARIN) 
11:20-12:20 Werksessie: participatie in projecten vanuit de industrie, de ins en outs van project deelname door de ogen van een groot bedrijf en twee MKB’ers 
11:20 – 11:35 Consortium vorming & financiering, MKB (François Geuskens, Curve Works)  
11:35 – 11:50 Project uitvoering binnen Horizon 2020, Groot bedrijf  ( Laurens de Jonge, Royal IHC)
11:50-12:05 Project uitvoering binnen Horizon 2020, MKB (Laurent Morel, Infracore) 
12:20-13:00 Netwerklunch 
*Voorlopige programma 
 

Kosten

Deelname aan dit seminar is kosteloos (let op er is wel een no-show fee van €50,-).

Datum en tijd

Dinsdag 18 juni a.s. van 9:30 uur tot 13.00 uur.

Locatie

Bouw & Infrapark
Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk
 

Forum Europa is een initiatief van Nederland Maritiem Land en Netherlands Maritime Technology.

aanmelden

Neem ook deel aan het middagseminar ‘IMO what’s next’ georganiseerd door Platform Schone Scheepvaart
Wil je in één middag een totaaloverzicht krijgen van de verschillende dossiers op het gebied van emissies en milieuregelgeving voor de zeescheepvaart? Schrijf je dan in voor het seminar ‘IMO: What’s next?’ op dinsdagmiddag 18 juni in Harderwijk. Tijdens dit seminar komen specialisten aan het woord om u te informeren over nationale wet- en regelgeving. Maar we kijken ook vooruit naar onderwerpen zoals plastic afval, onderwatergeluid, inventory of hazardous materials en ontwikkelingen bij de havenbedrijven, zoals de nieuwe havenverordening. Klik hier voor meer informatie