GEANNULLEERD: Masterclass Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Datum: 26.05.2020

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Sinds 1 januari zijn de regels rond arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Een relevante wijziging voor werkgevers en werknemers. Zo betalen werkgevers sinds 1 januari een lagere WW-premie voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Vergemakkelijkt de WAB het werk of juist niet? 

In mei 2020 hebben wij vijf maanden ervaring met de nieuwe wet en alle wijzigingen. Dat is een mooi moment om eens met elkaar van gedachten te wisselen over waar wij in de dagelijkse (HR) praktijk met deze wet tegenaan lopen. Vergemakkelijkt de WAB het werk of juist niet? Waar zitten de knelpunten? Is het ontslagrecht met de WAB makkelijker geworden of niet? Hoe werkt de cumulatie-grond in de praktijk?

Allemaal vragen (en er zijn er meer te bedenken) die tijdens deze Masterclass worden behandeld en waarbij tegelijk alle ruimte is om eigen ervaringen te delen en de vragen waar je tegenaan loopt voor te leggen. Daarnaast worden de deelnemers in deze Masterclass meegenomen in de voor de HR-praktijk relevante actuele jurisprudentie.

Tijden
09.00- 12.00 uur
Afsluitend een lunch

Over de trainer
De trainer voor deze Masterclass is Pieter Weijers. Pieter is ruim 22 jaar actief als advocaat (partner) bij Zwartbol Advocaten in Alblasserdam. Hij houdt zich dagelijks bezig met alle facetten van het arbeidsrecht, waarbij hij vooral werkgevers adviseert en bijstaat.

Datum training
26 mei

Locatie
Koninklijke de Vries Scheepsbouw, Aalsmeer

Kosten
Deelname: €95,- (incl. handout en lunch)
Alleen voor leden NMT

Aantal deelnemers
Minimaal 12 personen, maximaal 20 personen

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Laura Brouwer, Training Manager bij NMT via 088 44 51 014 of academy@maritimetechnology.nl.