Handelsmissie Spanje, Vigo

Begindatum: 22.05.2018
Einddatum: 25.05.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

In een paar dagen tijd veel (potentiële) klanten ontmoeten in Spanje? Deze handelsmissie naar Noordwest-Spanje stelt je in de gelegenheid om tal van belangrijke werven in deze regio te bezoeken, gevolgd door een bezoek aan dé lokale scheepsbouwbeurs, Navalia. Mis deze kans niet! Netherlands Maritime Technology (NMT) ontwikkelt momenteel een interessant programma. De handelsmissie vindt plaats van dinsdag 22 mei t/m vrijdag 25 mei a.s.

Programma

Er wordt nog gewerkt aan het programma van de handelsmissie. We doen ons uiterste best om tijdens deze week bezoeken af te leggen bij de volgende scheepswerven in Vigo: Astilleros Armon, Construcciones Navales P. Freire, Factorias Vulcano, Francisco Cardama, Hijos de J. Barreras, Metalships & Docks en Nodosa. Daarnaast is in het programma voldoende tijd om een bezoek te brengen aan de beurs Navalia. In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Madrid wordt er ook een Holland Netwerkreceptie georganiseerd op de beurs. Na aanmelding word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het programma.

Kosten

Deelname aan de missie staat open voor alle bedrijven en instellingen die belangen in de maritieme markt hebben en die geïnteresseerd zijn in het zakendoen met Spanje. De kosten van deelname aan deze missie bedragen voor leden van NMT €1050,- p.p. excl. BTW en excl. hotel- en vluchtkosten. Niet-leden betalen €1250,- p.p. excl. BTW en excl. hotel- en vluchtkosten.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw mkb-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

De Spaanse markt; scheepsbouw in Noord-Spanje bloeit weer op

De Spaanse scheepsbouw is zich momenteel snel aan het herstellen na een moeilijke periode als gevolg van de economische crisis eind jaren ’00. Hoewel enkele werven het niet overleefd hebben of nog steeds in zwaar weer zitten, doen de meeste werven in het Noordwesten van Spanje het momenteel behoorlijk goed. Dit komt vooral door het wereldwijde herstel in de visserijnieuwbouw. Spaanse werven zijn altijd sterk geweest in dit segment en dat is nu ook te zien aan de nieuwbouworders. Werven als Nodosa, Zamakona, Freire, Armon en Gondan hebben allemaal de nodige vissersschepen in het orderboek. Klanten komen uit Spanje zelf, maar ook uit bijvoorbeeld Duitsland, Groenland en Argentinië. De verwachting is dat er de komende tijd nog veel meer orders voor nieuwe vissersschepen getekend gaan worden in Spanje. Daarnaast zitten er opvallende orders tussen voor expeditie-cruiseschepen en grote ferries bij Barreras en Metalships. Ook bij de sleepboten (Armon) en accomodatieschepen voor de offshore wind (Zamakona) doen de Spaanse werven volop mee.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier om aan te melden. Meld je uiterlijk voor vrijdag 20 april aan. De handelsmissie gaat door bij een minimum van 7 deelnemers. Om iedereen voldoende ruimte te geven voor een pitch is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 12. Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 024 of E lucas@maritimetechnology.nl.