Maritieme geschiedenis en toekomst samen in het Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum

Begindatum: 17.10.2020
Einddatum: 24.10.2020

Alle sectoren

Gedurende de herfstvakantie komt het zeekadetkorps naar het Maritiem Museum Rotterdam en ligt daar samen met de MAHU, een oude mijnenveger van de Marine om een stukje maritiem leven zichtbaar te maken aan het publiek.

 

Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 oktober tijdens de herfstvakantie is het zeekadetkorps Rotterdam te gast bij het Maritiem Museum in de Leuvehaven.

We vertellen dan wat de kadetten bij het zeekadetkorps leren. Dat is alles wat met maritiem te maken heeft. Een kleine greep:  schiemannen, navigeren, zeilen, overleven op zee, brand blussen, EHBO..

Van jongeren wordt verwacht dat ze hun sociale vaardigheden zelf ontwikkelen. Denk aan plannen, organiseren en zelfredzaamheid.

Bij het zeekadetkorps leren ze o.a.:

  • zelfvertrouwen op te bouwen
  • beter te communiceren
  • verantwoordelijkheid te nemen
  • samenwerken
  • oplossingen te zoeken
  • (zelf) discipline
  • leiderschap
Daarnaast natuurlijk de nodige lol en het ontstaan van vriendschappen.
En mocht je uiteindelijk een maritieme carrière ambiëren, heb je een leuke voorsprong.
 

In februari 2019 bestond het korps in Rotterdam 60 jaar.  Echter, de laatste jaren is het zeekadetkorps minder bekend geworden in de Rotterdam, in tegenstelling tot vroeger. Daar willen wij nu verandering in brengen.

De reden waarom het zeekadetkorps in 1949 opgericht is, is om jongeren de weg naar de zee te wijzen in samenwerking met de Marine en de Koopvaardij.

Inmiddels is het niet meer alleen naar de koopvaardij en de marine, maar ook naar de binnenvaart, offshore bedrijven en andere maritieme beroepen. Ook in de haven profiteert men van de aanwezigheid het zeekadetkorps. 70% van de kadetten bevalt het zo goed dat zij een maritiem beroep kiezen.

De Zeekadetten zijn te bezoeken met een ticket van het Maritiem Museum Rotterdam.

koop hier je ticket!

Maritiem Museum doet er alles aan om jouw museumbezoek prettig en veilig te laten verlopen. Dat is goed mogelijk in ons ruim opgezette museum en museumhaven.

Om drukte op de steiger in de museumhaven te voorkomen wordt een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toelaten. Vraag bij aankomst in het Maritiem Museum bij de kassa direct naar de mogelijkheid de steiger in de Maritiem Museum Haven te bezoeken en verzeker je van een (gratis) steigerticket met start- en eindtijd om, exclusief met jouw huishouden en geheel Corona-proof, de Zeekadetten én mijnenveger Mahu te bezoeken.