Maritime Delta Student Challenge

Datum: 07.12.2020

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Op maandagochtend 7 december vindt van 9.00 tot 13.30 uur de Maritime Delta Student Challenge plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Tijdens dit evenement, de opvolger van de Maritime Innovation Experience, gaan ruim 120 technische mbo studenten aan de slag met praktische challenges van maritieme bedrijven.

 

Doelgroep

De Maritime Delta Student Challenge is gericht op studenten die een technische mbo-opleiding volgen in Zuid-Holland. Dankzij dit event komen zij, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking met maritieme innovaties. Er worden meer dan 120 eerste- en tweedejaars mbo studenten, niveau 3 /4 verwacht. Hierbij ligt de focus op Scheeps- en jachtbouw van het STC en Smart Technology van het Da Vinci College.

Challenges

Wil je in contact komen met toekomstige vakmensen en heb je een vraagstuk waar je de hulp van studenten bij kan gebruiken? Meld je dan aan als challenger. Een challenge moet gaan over energietransitie en/of digitalisering in de maritieme sector. Denk bijvoorbeeld aan:

  • verregaande automatisering van scheepvaart (remote control en autonoom)
  • productiemethoden voor scheepswerven of onderhoudsmethoden van schepen
  • gebruik van slimme materialen
  • circulaire economie – vragen om de levensduur van schepen te verlengen

Het is belangrijk dat de challenge gaat over een reëel probleem en helder beschreven is. Deelname als Challenger kost € 600,- excl. BTW. Als Challenger neem je automatisch deel aan de Meet & Greet.

Meet & Greet

Studenten en bedrijven hebben  aan het begin van de ochtend gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de Meet & Greet. Bedrijven kunnen vertellen over innovaties, maar ook over stagemogelijkheden en leerwerkplekken. Deelname kost € 270,- excl. BTW.

Daarvoor krijg je:

  • 1,5 uur de tijd om jouw bedrijf te promoten.
  • Een statafel om promotiemateriaal of bedrijfsinformatie op te presenteren.
  • Plek voor één roll-up banner (voor grote presentatiewanden e.d. is geen ruimte).
  • Vermelding met logo, website en contactgegevens op de leaflet die alle studenten na afloop van het event mee naar huis krijgen.

Programma

08:15 – 09:00  Ontvangst & registratie studenten

08:45 – 10:00  Meet & Greet; bedrijven en studenten ontmoeten elkaar

10:00 – 10:15   Plenaire opening

10:15 – 12:30   Challenges

12:30 – 13:00  Finale & plenaire afsluiting

13:00 – 13:30  Lunch

Projectpartners

De Maritime Delta Student Challenge wordt georganiseerd door NMT, het Da Vinci College, STC-Group en InnovationQuarter. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Maritime Delta.

 

 

Voorzorgsmaatregelen rondom COVID-19

Op basis van de huidige COVID-19 ontwikkelingen is ervoor gekozen om het evenement door te laten gaan, echter met de uitwijkmogelijkheid naar maandag 8 februari 2021 of maandag 8 maart 2021. Indien het evenement wordt uitgesteld zal er wel een digitale Meet & Greet op maandag 7 december 2020 plaatsvinden.