Meerdaagse Technology Exchange Roadshow Noorwegen

Begindatum: 14.08.2017
Einddatum: 18.08.2017

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Van 14 tot en met 18 augustus organiseert NMT in samenwerking met Innovation Quarter een meerdaagse Technology Exchange Roadshow (TER) naar Noorwegen. Deze editie van de TER richt zich op ‘sustainable maritime solutions’ passende bij de volgende thema’s:

  • Offshore renewables
  • Aqua Culture/ Ocean Farming
  • Smart Maintenance

Programma

We starten de TER in Ålesund, het maritieme cluster van Noorwegen, waar we beginnen met een bezoek aan het Maritime Compentence Center. Daarnaast bezoeken we een aantal werven en designbureaus. Trondheim is de thuisbasis van de beurs Aqua Nor, welke we één dag bezoeken. De regio Trondheim kent een aantal interessante bedrijven die op het bezoekprogramma staan; o.a. SINTEF en Ocean Farming AS. Klik hier voor het volledige concept programma.

Heeft uw bedrijf oplossingen/producten welke zich kunnen scharen onder de noemer ‘sustainable maritime solutions’ en passen binnen de bovenstaande thema’s, meld u dan meteen aan!

De Noorse Markt

Vanwege de dip in de offshore industrie richt het Noorse scheepsbouwcluster zich momenteel op andere marktsegmenten. De huidige olieprijs (en zeer goede visprijzen) zorgen namelijk voor een sterk aantrekkende markt in de visserij en aquacultuur. Dit vertaalt zich in toenemende orders voor zogeheten ‘wellboats’ (schepen voor het vervoer van levende vis) en grote vistrawlers. Verder proberen Noorse werven in te stappen in nieuwe marktsegmenten, zoals de grote jachtbouw bij o.a. de Kleven-werf en de bouw van cruiseschepen voor poolexpedities bij Kleven, Vard en Ulstein. Ook is de bouw van binnenlandse veerboten ‘booming’ in Noorwegen. De nieuwe ferries hebben een veel lagere uitstoot van schadelijke gassen en varen vaak op LNG of zelfs volledig op batterijen. Klapstuk is de nu al bekroonde ‘Color Hybrid’ die gebouwd gaat worden door Ulstein. Tot slot staan er bij een paar Noorse werven schepen en boten op stapel voor de offshore wind industrie. Ondanks de moeilijke situatie in de offshore is er dus van alles te doen in de Noorse scheepsbouw.

Criteria

Netherlands Maritime Technology stelt de volgende criteria om deel te kunnen nemen aan de Technology Exchange Roadshow:

  1. u bent maritiem toeleverancier/scheepswerf
  2. uw oplossing/product is aantoonbaar duurzaam en valt onder één van deze thema’s; Offshore renewables, Aqua Culture/ Ocean Farming, Smart Maintenance

Maximum aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze activiteit is acht bedrijven. Aarzel dus niet te lang en meld u snel aan.

Kosten

De kosten voor deelname aan de TER bedragen €950,- (excl. BTW) per persoon. Prijzen zijn excl. reis- en verblijfskosten en de kosten voor toegang tot de beurs.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan uw MKB-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

De Noorse werven/designbureaus hebben de wens uitgesproken dat de delegatie liefst zo divers mogelijk is. U wordt geadviseerd zo snel mogelijk aan te melden. Na aanmelding wordt uw inschrijving in behandeling genomen en getoetst op bovengenoemde criteria en de wensen vanuit Noorwegen om zorg te dragen voor een zo goed mogelijke match.