Seminar ‘Slimmer kijken: Virtual en Augmented Reality in de maritieme sector’

Dordrecht

Datum: 17.05.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Een goede twee jaar geleden liep het strand van Noordwijk vol met techies die Pokemons verzamelden met een smartphone. Zij zagen de werkelijkheid net even anders dankzij Augmented Reality (AR). Virtual Reality (VR), het broertje van deze technologie, heeft mogelijk een nog breder publiek bereikt. In een winkel of tijdens een beurs kun je je even in een totaal andere wereld bevinden. AR en VR zijn technologieën die niet alleen door consumenten worden gebruikt, maar ook steeds meer in een business to business omgeving worden ingezet. Het seminar ‘Slimmer Kijken’ op 17 mei 2018 in Dordrecht is dé gelegenheid om in korte tijd meer te weten te komen over toepassingsmogelijkheden van AR/VR voor jouw bedrijf.

Seminar

VR vervangt de fysieke werkelijkheid door een digitale werkelijkheid te schetsen; een omgeving die door computers is samengesteld. Bij AR ontmoeten de fysieke en digitale werkelijkheid elkaar, doordat digitale informatie in de fysieke werkelijkheid geplaatst wordt. Onlangs stond in de Harvard Business Review dat het gebruik van augmented reality de Amerikaanse scheepswerf Newport News Shipbuilding een tijdbesparing van 96% had opgeleverd bij het controleren van scheepsconstructies. Het bedrijf GE had een verbeterde productiviteit van 34% bereikt bij productiemedewerkers van windturbines.

In dit seminar vertellen vier organisaties op welke wijze zij AR en/of VR gebruiken. Na de plenaire presentaties zijn er demonstraties van de verschillende toepassingen.

Dit is dé gelegenheid om in korte tijd meer te weten komen over toepassingsmogelijkheden van AR/VR voor jouw bedrijf!

Voor wie

Dit seminar is bedoeld voor reders, operators van schepen, scheepswerven, maritieme toeleveranciers, AV/VR ontwikkelaars en kennisinstellingen. Gezien de beperkte capaciteit hanteren we max. 2 deelnemers van dezelfde organisatie.

Datum en tijd

Donderdag 17 mei 2018. De ontvangst is om 14.30 uur, start programma om 15.00 uur en vanaf 16.15 uur vinden de demonstraties plaats.

Programma

Tijd Programmaonderdeel Spreker en organisatie
15.00 – 15.10

 

Opening door dagvoorzitter Geert Schouten
Directeur ICT Strategie
15.10 – 15.25 Informatie over producten sneller toegankelijk
Toepassing: Serviceverbetering
André Zijderveld
Operations Director
AEGIR-Marine Group
15.25 – 15.40

 

Van 3D-ontwerp naar 3D-omgeving voor het verbeteren van deck layouts, inzichtelijk
maken van onderhoud en trainen van de crew
Toepassing: Productontwikkeling
Cor Lettenga
Managing Director DEKC
15.40 – 15.55

 

Ondersteuning vanaf de wal versnellen dankzij
een extra paar ogen
Toepassing: Dienstverlening
Frans Steenbergen
General Manager Global
Service Solutions
Alphatron Marine
15.55 – 16.10 Ontwikkeling van een intuïtieve en effectieve interface voor ROV
Toepassing: Productontwikkeling
Arjen de Jong
Managing director, i-Botics
Senior Business Developer, TNO
16.10 – 16.15 Afsluiting
16.15 – 17.15 Demo’s Virtual & Augmented Reality voor de maritieme sector in de zaal en netwerken
17.15 Einde bijeenkomst

Locatie

Duurzaamheidsfabriek – 4e etage
Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht

Aanmelden en kosten

Het seminar is kosteloos toegankelijk, dankzij een bijdrage voor MIT Netwerkactiviteiten van TKI Maritiem. Aanmelden is wel een vereiste. Er is plek voor 60 deelnemers. Als dit aantal bereikt is, kun je je aanmelden voor een plaats op de reservelijst door een mail te sturen naar info@maritimetechnology.nl o.v.v. Reservelijst Seminar ‘Slimmer kijken: Virtual en Augmented Reality in de maritieme sector’. Aanmeldingen hiervoor worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Let op: Indien je zonder afmelding niet deelneemt aan het seminar, wordt er een no-show tarief gehanteerd van € 150,- excl. BTW. Dit bedrag wordt middels een factuur in rekening gebracht.

Meer informatie

Dit seminar wordt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanne de Vleeschhouwer, Innovation Manager  bij Netherlands Maritime Technology (NMT), via (088) 44 51 032 of vleeschhouwer@maritimetechnology.nl.