Technology Exchange Roadshow Malaysia

Begindatum: 15.04.2019
Einddatum: 16.04.2019

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Na drie succesvolle edities van NMT’s Technology Exchange Roadshow (TER) in Nederland, Singapore & Noorwegen gaat de volgende editie plaatsvinden in Kuala Lumpur op 15 en 16 april 2019, na afloop van de beurs Sea Asia in Singapore. In twee dagen tijd bezoek je zes reders zoals Bumi Armada, MISC Berhad, Sapura Energy, Technip, Mc Dermott, Subsea 7, Petronas en eventueel een scheepswerf zoals Boustead (Naval Shipyard). Grijp deze kans om je innovatieve of duurzame oplossingen/diensten te presenteren.

Wat houdt een (TER) in?

Hoge kwaliteitsgesprekken gericht op kennisdeling en introductie van nieuwe producten/innovaties zijn kenmerkend voor TER’s. Deelnemende bedrijven krijgen volop ruimte om de diepte in te gaan in gesprekken met potentiële afnemers. Vaak zijn deze kortdurende roadshows (één tot maximaal drie dagen) gericht op bezoeken aan reders en eventueel aanvullend aan scheepswerven en/of designbureaus. De programma’s zijn samengesteld rondom actuele thema’s/trends die de organisaties die worden bezocht aanspreken. Bedrijven die willen deelnemen aan een TER worden dan ook altijd gescreend door NMT op geschiktheid voor deelname aan de betreffende TER om de reders/scheepswerven een kwaliteitsprogramma te kunnen garanderen.

Tijdens de Technology Exchange Roadshow ga je gezamenlijk, met een groep van maximaal 8 toeleveranciers, op bezoek bij reders. Naast de mogelijkheid om je duurzame/innovatieve oplossing te presenteren aan de reders, is er ook nog voldoende netwerkgelegenheid.

Combineer deze TER Maleisië met uw deelname of bezoek aan de beurs Sea Asia (9-11 april 2019) in Singapore en kom op deze manier in korte tijd in contact met de belangrijkste maritieme reders van deze regio.

Criteria

NMT stelt de volgende criteria om deel te kunnen nemen aan de TER Malaysia:

  1. jouw bedrijf is te typeren als maritiem toeleverancier/scheepswerf
  2. jouw oplossing/product is innovatief en/of duurzaam

Kosten

De deelnamekosten bedragen NMT €950,- per persoon exclusief BTW.

Prijzen zijn inclusief:

– vervoer per bus naar de reders/werf
– lunch
– aanbieding NMT hotelarrangement

Deelnamekosten zijn exclusief reis en verblijfskosten.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw MKB-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

De reders hebben de wens uitgesproken een zo divers mogelijke delegatie te ontvangen. Meld je zo snel mogelijk aan. Na aanmelding wordt je inschrijving in behandeling genomen en getoetst op bovengenoemde criteria en de wensen vanuit de reders om zorg te dragen voor een zo goed mogelijke match.

Minimum aantal deelnemers voor deze activiteit is zes.

Uiterlijke inschrijfdatum 28 januari 2019.

De Maleisische markt

De Maleisische overheid ziet de scheepsbouw en scheepreparatie als belangrijke industrieën en heeft allerlei stimuleringsmaatregelen genomen, zoals kortingen op de inkomstenbelasting tot wel 100% en tot 100% aftrek van investeringen in scheepsbouw. In 2016 is in het kader van deze regelingen zo’n 400 miljoen Ringgit (circa €84 miljoen) geïnvesteerd. Meer hierover op de site van de Malaysia Investment Development Authority (MIDA). Ook de marinebouw in Maleisië krijgt een boost door bouwprogramma’s voor korvetten, kustwachtschepen en mogelijk zelfs amphibische transportschepen. Deze programma’s helpen de scheepsbouwsector in deze tijd waarin de vraag uit de civiele markt sterk verminderd is.

De Maleisische overheid verwacht dat de scheepsbouw tegen 2020 een totale jaaromzet heeft van 6,35 miljard Ringgit (circa 1,3 miljard Euro) en tegen die tijd werkgelegenheid biedt aan 55.000 mensen. Ter vergelijking, over 2016 werd een geschatte jaaromzet genoteerd van 5,56 miljard Ringgit (circa €1,1 miljard) en een werkgelegenheid van zo’n 15.000 mensen. Naast de genoemde marinebouw ligt de nadruk op plezierboten, productie van short sea schepen tot 30,000 ton draagvermogen, fabricatie van offshore platforms en productie van sleep- en duwboten voor de export.

Meer informatie & aanmelden

Klik hier om aan te melden. Neem voor meer informatie contact op met Marjan Lacet, Trade Promotion Manager bij NMT.