Training ‘KennisOVERdrager’ – Module 1: Kennis presentatie

Begindatum: 05.04.2018
Einddatum: 19.04.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Bij medewerkers in de maritieme industrie is veel kennis aanwezig, die zeer waardevol en nuttig is voor collega’s. Het kundig en effectief overdragen van deze kennis is echter een vak apart. Als dit niet (goed) gebeurt kan een schat aan kennis verloren gaan. In de nieuwe trainingen ‘KennisOVERdrager’, bestaande uit 4 modules, krijg je handvatten aangereikt waarmee je leert je kennis op een stimulerende en effectieve manier over te dragen aan je collega’s. Deze interactieve trainingen veranderen je van kennisdrager naar kennisOVERdrager.

Doel

In een aantal sessies leer je handige tips en methoden om je kennis constructief en effectief over te dragen. Er zijn meerdere typen kennis en de meest effectieve overdrachtsmethode kan verschillen per type. Tijdens de trainingen leert u deze verschillen herkennen en gaat u direct aan de slag met het oefenen in het overdragen van kennis. U wordt niet opgeleid tot trainer, maar u leert efficiënte methoden om op praktische wijze uw kennis te delen tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

Doelgroep
De trainingen zijn voor mensen die het belang inzien van kennis overdragen en hun vaardigheden hierin graag willen verbeteren. Positieve instelling en mentaliteit zijn hierin belangrijker dan aantal dienstjaren, functie of (technische) achtergrond. Geeft u nu soms een presentatie voor de afdeling over uw werkzaamheden, begeleidt u nieuwe/junior collega’s of legt u uw kennis weleens vast in verslagen? Dan zijn deze trainingen interessant voor u.

Module ‘Kennis presentatie’
De module ‘Kennis presentatie’ bestaat uit instructie over en oefening van presentatietechnieken. Deelnemers vergroten hun vaardigheid in het spreken voor groepen en oefenen met verschillende soorten communicatieve doelstellingen, zoals enthousiasmeren, instrueren, overtuigen en informeren. De training besteedt aandacht aan structuur en middelen bij presentaties, aan technieken voor stem, houding en gebaren en aan het vergroten van zelfvertrouwen en overtuigingskracht. De deelnemers bereiden een oefenpresentatie voor en presenteren deze aan de groep.

Leerdoelen
De deelnemers zijn na afloop in staat:

  • Effectieve presentatietechnieken te kiezen in een gegeven situatie
  • Een duidelijke opbouw aan te brengen in een presentatie
  • Heldere slides te ontwikkelen voor diverse presentatiedoeleinden
  • De inhoud en de structuur van een presentatie af te stemmen op de doelgroep
  • Hun boodschap met enthousiasme en zelfvertrouwen te presenteren voor groepen
  • Vragen op een heldere en correcte wijze te beantwoorden
  • Te reflecteren op hun eigen presentatievaardigheid en eventueel ontwikkelpunten voor zichzelf te formuleren

Voorkennis
Voor deze training is geen specifieke voorkennis of opleiding vereist.

Lesmateriaal
De deelnemers krijgen het boek ‘Presentation Techniques’ door Manon en Bob van der Laaken.

Deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers per training.

Trainers
De trainingen worden gegeven door het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden van de Technische Universiteit Delft. Zij verzorgen ook de trainingen in deze vaardigheden voor de docenten en studenten van de TU Delft en hebben een proactieve, no-nonsense aanpak. De trainingen ‘KennisOVERdrager’ zijn speciaal ontwikkeld voor en in samenwerking met Netherlands Maritime Technology.

Data en tijden
Donderdag 5, 12 en 19 april 2018 van 9.00 – 13.00 uur.

Locatie
Netherlands Maritime Technology – Boompjes 40 te Rotterdam.

Kosten
Leden: € 600,-
Niet-leden: € 800,-

Bedragen zijn inclusief materialen en naslagteksten, exclusief BTW.

Na het succesvol afronden van de module ‘Interactieve kennisoverdracht’ en twee van de overige drie modules ontvangt u het certificaat ‘KennisOVERdrager’.

Overige modules

KennisOVERdrager module 2: Kennis vastleggen in rapporten
5 en 12 april 2018 in Rotterdam (middag)

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met NMT via T 088 44 51 000 of E academy@maritimetechnology.nl.

 

knop_meld_u_aan