Training: Beursprofessionals; scoren voor, tijdens & na de beurs

Datum: 23.08.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Je hebt fors geïnvesteerd in een stand op bijvoorbeeld SMM 2018. Je bent ervan overtuigd dat jij en je beursteam deze investering met leads en goede klantgesprekken gaan terugverdienen. Totdat je met eigen ogen ziet dat je mensen geen enthousiasme uitstralen, niet of nauwelijks bezoekers aanspreken, tot te weinig gesprekken komen of veel te veel zelf aan het woord zijn en de klant te weinig centraal stellen. Het resultaat? Een kostbare beurs, en fors achterop in resultaten ervan! Voorkom dit en volg de training ‘Beursprofessionals; scoren voor, tijdens & na de beurs’. Dé vaardigheidstraining voor standbemanning van deelnemers aan beurzen zoals SMM 2018.

Doel

Plezier, vakmanschap en verbetering van resultaten. Je leert op een positieve manier contact te maken met onbekende bezoekers op een beurs, aan te sluiten bij bezoekers en onder tijdsdruk prettige, doelgerichte gesprekken te hebben. Door je connectie met de bezoeker en je persoonlijke vaardigheden in het face-2-face contact slaag je erin meer nieuwe leads te winnen en met bestaande klanten makkelijker en beter nieuwe opportuniteit te ontdekken.

Onderwerpen

Omgaan met de 3 Eerste-Contact-Situaties

Waar het gaat om het eerste contact met onbekende bezoekers zijn er op de beurs slechts drie denkbare situaties waarop je moet anticiperen. Ken je de situaties en kun je met alle drie goed uit de voeten? Leer de verbale en non-verbale technieken om weerstand in de opening van het contact te voorkomen en aan te sluiten bij het onbewuste contact-permissie-niveau van de onbekende. Door de training durf je in elk van de situaties het initiatief te nemen en raak je gemotiveerd om dat steeds weer opnieuw te blijven te doen bij elke nieuwe beursbezoeker.

Het koopbrein van de beursbezoeker

Kopen is een proces dat plaatsvindt in het hoofd van de koper. Verkopen wordt een stuk makkelijker als je weet hoe het koopproces eruit ziet en hoe dit proces werkt. Hoe je blokkades voorkomt en hoe je het proces in beweging zet en aan de gang houdt. Je leert hoe je de bewezen techniek van Buyer’s Mind-set Selling gebruikt in de ontmoetingen met beursbezoekers, en na de beurs inzet.

Jouw Expo-Pitch

Op de beurs kunnen pitchen, is een must en een kunst. Daarvoor moet niet alleen je verhaal overtuigen, maar vooral ook jijzelf.  Met de Expo-Pitch leer je waarom, en hoe je te beperken tot de meest relevante en overtuigende kern van je boodschap. Ook, en belangrijker nog, leer je de boodschap overtuigend en met impact te presenteren: verbaal en non-verbaal. Je krijgt er vertrouwen en plezier in om beursbezoekers te binden aan je product, bedrijf en jezelf.

Next-steps realiseren

Meer en kansrijk vervolgafspraken maken. Je beursresultaten beginnen uiteindelijk met de next-steps die je standbemanning realiseert. Je standbemanning leert welke beursgesprekken tot interesse in en bereidheid tot een vervolgafspraak leiden. Welke maximale next-step er te maken valt. En hoe zij kunnen weten of de beursbezoeker ook echt wel na de beurs op de follow-up zit te wachten.

Voor en door wie

De training ‘Beursprofessionals; scoren voor, tijdens & na de beurs’ is voor bedrijven die actief zijn in de maritieme techniek en op beurzen commercieel voet aan de grond willen krijgen. Voor spelers die de commerciële effectiviteit en efficiency in hun contacten en gesprekken met beursbezoekers willen verbeteren en daarvoor met een bewuste, gemotiveerde en vaardige standbemanning op SMM 2018 of andere maritieme beurzen willen staan. De training wordt uitgevoerd door Ton Willemse, oprichter van en trainer bij internationaal trainingsbureau BeursTotaalTraining. Willemse heeft vele jaren ervaring met beurstrainingen in een technische setting.

Trainingsdatum

23 augustus 2018

Trainingsduur

3 uur, na afloop wordt een lunch aangeboden.

Trainingstijden

09.00 – 12.00 uur

Locatie

Netherlands Maritime Technology aan de Boompjes 40 in Rotterdam (parkeren is gratis)

Kosten

€450,- excl. BTW per persoon voor leden van NMT (vanaf de derde deelnemer per bedrijf 10% korting). Niet-leden betalen €600,- per persoon (vanaf de derde deelnemer per bedrijf 10% korting).

Benieuwd naar in-company mogelijkheden? Wij verzorgen graag een offerte voor je. Neem contact op met NMT via T 088 44 51 000.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette Lucas-Colijn via T 088 44 51 043 of E academy@maritimetechnology.nl.