Training: Standprofessionals Europort 2017 (Members Only)

Datum: 20.10.2017

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

U heeft fors geïnvesteerd in een stand op Europort 2017. U bent ervan overtuigd dat u en uw beursteam deze investering met leads en goede klantgesprekken gaan terugverdienen. Totdat u met eigen ogen ziet dat uw mensen geen enthousiasme uitstralen, niet of nauwelijks bezoekers aanspreken, tot te weinig gesprekken komen of veel te veel zelf aan het woord zijn en de klant te weinig centraal stellen. Het resultaat? Een kostbare beurs, en fors achterop in resultaten ervan! Voorkom dit en volg de training ‘Standprofessionals Europort 2017’. Dé vaardigheidstraining voor standbemanning van deelnemers aan Europort 2017. Aangeboden tegen een zeer aantrekkelijk tarief door Netherlands Maritime Technology, exclusief beschikbaar gemaakt voor u als lid.

Doel

Plezier, vakmanschap en verbetering van uw resultaten. U leert op een positieve manier contact te maken met onbekende bezoekers op een beurs, aan te sluiten bij uw bezoekers en onder tijdsdruk prettige, doelgerichte gesprekken te hebben. Door uw connectie met de bezoeker en uw persoonlijke vaardigheden in het face-2-face contact slaagt u erin meer nieuwe leads voor u te winnen en met bestaande klanten makkelijker en beter nieuwe opportuniteit te ontdekken.

Onderwerpen

Omgaan met de 3 Eerste-Contact-Situaties

Waar het gaat om het eerste contact met onbekende bezoekers zijn er op de beurs slechts drie denkbare situaties waarop u moet anticiperen. Kent u de situaties en kunt u met alle drie goed uit de voeten? U leert de verbale en non-verbale technieken om weerstand in de opening van het contact te voorkomen en aan te sluiten bij het onbewuste contact-permissie-niveau van de onbekende. Door de training durft u in elk van de situaties het initiatief te nemen en raakt u gemotiveerd om dat steeds weer opnieuw te blijven te doen bij elke nieuwe beursbezoeker.

Het koopbrein van de beursbezoeker

Kopen is een proces dat plaatsvindt in het hoofd van de koper. Verkopen wordt een stuk makkelijker als u weet hoe het koopproces eruit ziet en hoe dit proces werkt. Hoe u blokkades voorkomt en hoe u het proces in beweging zet en aan de gang houdt. U leert hoe u de bewezen techniek van Buyer’s Mind-set Selling gebruikt in de ontmoetingen met uw beursbezoekers, en na de beurs inzet.

Uw Expo-Pitch

Op de beurs kunnen pitchen, is een must en een kunst. Daarvoor moet niet alleen uw verhaal overtuigen, maar vooral ook u zelf.  Met de Expo-Pitch leert u waarom, en hoe u te beperken tot de meest relevante en overtuigende kern van uw boodschap. Ook, en belangrijker nog, leert u de boodschap overtuigend en met impact te presenteren: verbaal en non-verbaal. U krijgt er vertrouwen en plezier in om beursbezoekers te binden aan uw product, uw bedrijf en uzelf.

Next-steps realiseren

Meer en kansrijk vervolgafspraken maken. Uw beursresultaten beginnen uiteindelijk met de next-steps die uw standbemanning realiseert. Uw standbemanning leert welke beursgesprekken tot interesse in en bereidheid tot een vervolgafspraak leiden. Welke maximale next-step er te maken valt. En hoe zij kunnen weten of de beursbezoeker ook echt wel na de beurs op de follow-up zit te wachten.

Voor en door wie

De training ‘Standprofessional Europort 2017’ is voor bedrijven die actief zijn in de maritieme techniek en op beurzen commercieel voet aan de grond willen krijgen. Voor spelers die de commerciële effectiviteit en efficiency in hun contacten en gesprekken met beursbezoekers willen verbeteren en daarvoor met een bewuste, gemotiveerde en vaardige standbemanning op Europort 2017 of andere maritieme beurzen willen staan. De training wordt uitgevoerd door Ton Willemse, oprichter van en trainer bij internationaal trainingsbureau BeursTotaalTraining. Willemse heeft vele jaren ervaring met beurstrainingen in een technische setting.

Trainingsdatum

20 oktober a.s.

Trainingsduur

3,5 uur

Trainingstijden

09.00 – 12.30 uur

Locatie

Netherlands Maritime Technology, Boompjes 40 in Rotterdam.

Kosten

€295,- per persoon (vanaf de tweede deelnemer per bedrijf zijn de kosten slechts €145,-), De vermelde bedragen zijn exclusief BTW. Voor de lunch wordt gezorgd.

Benieuwd naar in-house mogelijkheden? Neem hiervoor contact op met Netherlands Maritime Technology.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elena Stroo-Moredo via T 088 44 51 043 of E stroo@maritimetechnology.nl.

Zie ook

Training beursstrategie, -concept en -marketing in januari 2018. Een training die u voorbereidt op uw beursdeelnames in het nieuwe jaar!