Wereldhavendagen | Port stories 2020

Online

Begindatum: 04.09.2020
Einddatum: 06.09.2020

Alle sectoren

In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020′ een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor scholen en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe. Op vrijdag 4 september start het educatieprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op zaterdag 5 september is het Digital Port Day!   

 

Digital Port Day 5 september 

Tijdens de Digital Port Day op zaterdag 5 september is er volop aandacht voor de Rotterdamse haven. Via de website en de social media van de Wereldhavendagen en bij diverse mediapartners krijg je middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven. Een greep van wat er zoal te zien gaat zijn: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers, vlogs van bijzondere (scheeps) bezoeken en beeldmateriaal van de ‘Vrienden van de Wereldhavendagen’. Ook zijn er diverse winacties waar je aan kunt deelnemen.
 

Foto-expositie bij het Maritiem Museum

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen zichtbaar zijn. Van dinsdag 1 tot en met vrijdag 11 september is er aan de buitengevel van het Maritiem Museum een foto-expositie te zien met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen – ‘In beeld’ bij het Maritiem Museum. Via QR-codes kunnen bij een aantal foto’s video’s worden geactiveerd op je mobiel en augmented reality zal er voor zorgen dat de expositie nog meer tot leven komt.  Met dank aan het Maritiem Museum die de buitengevel hiervoor beschikbaar stelt. 

Educatieprogramma

Nu scholieren niet naar de Wereldhavendagen kunnen komen, brengen wij de haven naar de scholen toe! We verzorgen gastlessen en havenbelevingen en bieden lespakketten aan. Het startmoment van dit educatieprogramma ‘De haven komt naar je toe!’, is op vrijdag 4 september. Maar ook de week erna willen we de scholieren de mogelijkheid bieden om op deze manier kennis te maken met de haven. Dit programma is gericht op het primair- en voortgezet onderwijs.

Port Stories Live

Samen met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam wordt een programma door hbo-studenten ontwikkeld waarbij ze op 4 en 5 september radio gaan maken. Er is volop aandacht voor de Rotterdamse haven op het eigen radiokanaal – Port Stories Live!  Houd de website en social media in de gaten. Op een later moment wordt meer bekend gemaakt over de programmering en samenwerkingen.