Aanbesteding Research Vessel(RV) Pelagia II

Nederland

14.07.2020

Alle sectoren

Het huidige Research Vessel(RV) Pelagia van het NIOZ (NWO-I) is aan het eind van haar levensduur. Het schip dient vanuit het oogpunt van techniek, ergonomie, veiligheid en duurzaamheid vervangen te worden. Deze aanbesteding is onderdeel van de vlootvernieuwing van het NIOZ. Het nieuwe schip, RV Pelagia II, moet de komende decennia niet alleen het mariene onderzoek van Nederland bedienen, maar wordt ook een drijvend laboratorium voor schone, maritieme innovatie. Oftewel een “Living Lab Maritiem”.

 

Eén van de doelstellingen is dus om het schip zo duurzaam mogelijk te maken. Hier is tijdens de bijeenkomsten van de Innovatie Council van Nederland Maritiem Land de afgelopen maanden veel over gesproken. Dit project kan, naast een innovatieve drijvende werkplaats en laboratorium, ook een heel mooi visitekaartje worden voor de innovatiekracht van de Nederlandse Maritieme sector.

Het Koninklijk NIOZ, het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, maakt sinds 2016 in samenwerking met de Universiteit Utrecht deel uit van NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO. Voor meer informatie over de aanbesteding kunt u contact opnemen met de projectleider van het NIOZ. Zijn contactgegevens zijn beschikbaar via de Innovatie Council van Nederland Maritiem Land.

De opdrachtnemer zal het huidige conceptueel ontwerp verder uitwerken tot een detailontwerp. En vervolgens de opvolger van de RV Pelagia realiseren. De aanbesteding sluit op 31 augustus 2020 om 14:00. En de aanvang van de opdracht is op 1 juli 2021.

De aanbesteding kunt u bekijken via onderstaande button.

bekijk aanbesteding