Bas Renting wint Nautilus fotowedstrijd Maritime Week

Rotterdam

14.11.2017

Alle sectoren

De Maritime Week 2017 zit er weer op en daarmee komt ook de zoektocht naar de ‘beste/leukste/spannendste Nautilus foto’ jammer genoeg tot een eind. De Telegraph fotoredactie heeft erg genoten van de topinzendingen die we hebben mogen ontvangen! Door al deze mooie foto’s was het erg moeilijk de beste te kiezen.  Helaas kan er natuurlijk maar één winnaar zijn…:

BAS RENTING!

Hartstikke gefeliciteerd Bas! Jouw foto van het laden van de Stadiongracht bij Talleyrand Terminal is gekozen tot DE Nautilus foto van Maritime Week 2017! Het perspectief, de setting en het gevoel dat we kregen bij deze foto gaf voor de fotoredactie de doorslag. Deze foto laat je voelen alsof je er zelf staat, daar in Florida om middernacht. De belichting van de foto is ontzettend goed gelukt met het gebruik van een langere sluitertijd. Hierdoor ontstaat er een prachtig contrast tussen de Amerikaanse donkere nacht en de helder verlichte Talleyrand Terminal van Jacksonville! Bas had bij het insturen van zijn foto niet verwacht dat hij als winnaar gekozen zou worden: ‘Ik ben meer aan het experimenteren met fotografie, deze keer is het gelukkig een goed resultaat!’

Van jongs af aan

Van jongs af aan wilde Bas al in de maritieme sector werken. De combinatie tussen binnen en buiten werken, onderhoud en administratief werk, werken in verschillende omstandigheden, aan boord en dan weer thuis, daarmee voelt Bas zich helemaal op zijn plaats. ‘En dat alles onder één dak, met panorama uitzicht!’ Zo krijgt hij ook nog eens de gelegenheid om zijn fotografische vaardigheden bij te spijkeren!

Tips voor jongeren

Voor jongeren die ook geïnteresseerd zijn in een nautische carrière heeft onze winnaar nog een aantal handige tips. ‘Ga overal kijken, van open dagen van scholen tot de havendagen. Speur ook het internet af op antwoorden of stel vragen op forums. Het is belangrijk zo veel mogelijk te weten te komen voor je een keuze maakt.’ Ook zegt Bas dat snuffelstages of vakantiewerk kunnen helpen bij het maken van je keuze. ‘Doe dit nog voordat je begint aan de zeevaartschool en je ziet meteen of je wel door wilt gaan.’

Vooral je hart volgen en doen wat je leuk vindt dus. Bas zal naast al het harde werk in ieder geval bezig blijven met fotografie. Doe je in 2018 weer mee, Bas? Tot volgend jaar!