Een spectaculaire 40e editie van de Wereldhavendagen

Rotterdam

08.08.2017

Alle sectoren

Op 1, 2 en 3 september vindt de 40e editie van de Wereldhavendagen plaats. Dit maritieme festival belooft dit jaar nog grootser, spectaculairder en feestelijker dan ooit tevoren te worden. Dat betekent veel (grote) schepen aan de kade, een overvloed aan maritieme informatie en spectaculaire demonstraties op de Nieuwe Maas. Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar ‘Werelds!’, waarmee het internationale karakter van de Rotterdamse haven wordt uitgelicht. De haven van Rotterdam is tenslotte niet voor niets de grootste haven van Europa.

 

Nederland Maritiem Land staat net zoals voorgaande jaren met een stand op de kade van de Wilhelminapier (voor hotel New York). Kinderen kunnen zich hier het hele weekend van hun meest technische kant laten zien bij de workshop voor het bouwen van zonne-energie bootjes. Voor deelname aan deze workshop (van ongeveer 30-45 minuten) dient een kaartje te worden gekocht, via het ticketsysteem van de Wereldhavendagen. Na afloop mag het eigen ontworpen zonnebootje mee naar huis worden genomen.

And the winner is…

Niet alleen de Wereldhavendagen vieren dit jaar een jubileum, ook de Young Maritime Representatives (YMR’s) hebben wat te vieren. Het is namelijk het vijfde jaar op rij dat Nederland Maritiem Land maritieme jongerenambassadeurs voor de sector kiest. Dit gebeurt tijdens de Wereldhavendagen. Op vrijdag 1 september wordt op een schip van het Loodswezen bekend gemaakt wie zich het komende jaar YMR mag noemen. De tien enthousiaste kandidaten, afkomstig van een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau, krijgen te horen of ze zich de afgelopen maanden voldoende in de kijker hebben gespeeld, om het komende studiejaar jongerenambassadeur van de maritieme sector te mogen worden.

Naast een presentatie voor een expert panel, hebben de kandidaten in aanloop naar deze bekendmaking gezamenlijk vlogs gemaakt, die vanaf 14 augustus op verschillende onlinekanalen van Nederland Maritiem Land worden gepubliceerd. In deze vlogs nemen zij ons aan de hand van de thema’s innovatie en duurzaamheid mee op een reis binnen de maritieme wereld. Zo vloggen de kandidaten over de Ship Handling Simulator van de Koninklijke Marine, zien we een patrouillevaartuig in aanbouw voor de Rotterdamse haven, gaan kandidaten op onderzoek naar de voordelen van hybride varen, zien we hoe wordt omgegaan met ballast water én voorspellen de kandidaten het toekomstige gebruik van Aquabots.

Reageer en win

Genoeg reden dus om de Wereldhavendagen te bezoeken en Nederland Maritiem Land online te volgen de komende tijd. Voor enthousiastelingen die op de zondag van de Wereldhavendagen graag met het Loodswezen mee willen varen, is een speciale Facebook winactie. Houd de Facebook-pagina van de Young Maritime Representatives (https://www.facebook.com/mbhymr/) in de gaten en reageer om kans te maken op deze mooie prijs!