Maritieme studenten laten talent zien om Young Maritime Representative te worden

Rotterdam

09.07.2019

Alle sectoren

Een nieuwe groep maritieme studenten heeft in de hitte van afgelopen juni alles uit de kast getrokken om Young Maritime Representative te worden. Tijdens de pitchdag op dinsdag 18 juni vertelden zij tegenover het Communicatiepanel van Nederland Maritiem Land waar juist zij in het schooljaar van 2019-2020 de maritieme sector mogen vertegenwoordigen. De winnaars worden officieel bekendgemaakt tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september.

 

Nederland Maritiem Land wijst elk schooljaar nieuwe YMR’s aan en startte haar zoektocht deze keer tijdens de HISWA Amsterdam Boatshow in de RAI op 7 maart 2019. De Young Maritime Representatives (YMR’s) bezoeken een jaar lang maritieme bedrijven, varen mee op bijzondere schepen en zitten front row bij evenementen. En dat alles leggen ze vast om andere jongeren enthousiast te maken voor een maritieme opleiding en carrière. (Meevaren met de Koninklijke Marine)

Storytelling & Filmscript

Doordat het maken en delen van video’s steeds belangrijker wordt om de beoogde doelgroep te bereiken, werd hier op de pitchdag ook aandacht aan besteed. De kandidaten kregen een workshop storytelling & filmscript, waarin ze hun ideeën over dit onderwerp konden uitleggen. Ook leerden ze hoe ze jongeren kunnen bereiken via film en social media, en andere vaardigheden waarmee ze hun verhalen kunnen vertalen naar enthousiaste blogs en vlogs.

Wereldhavendagen

Na de inspirerende workshop mochten de kandidaten laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen en waarom zij graag YMR willen worden. Het Communicatiepanel van NML beoordeelde de presentaties, maar ook drie huidige YMR’s zaten in de jury: Jesse de Vroet, Marijn van Giesen en Mick van der Velden. Tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september worden de maritieme jongerenambassadeurs van het schooljaar 2019-2020 bekend gemaakt. De Young Maritime Representatives trappen hun ambassadeurschap meteen af met een programma vol verschillende activiteiten in en rondom de haven van Rotterdam. (Aftermovie Wereldhavendagen 2018)