Meld je nu aan voor de PERISCOPE Idea Jam tijdens BlueWeek 2018!

Rotterdam

15.05.2018

Alle sectoren

 

 

 

 

 

 

 

 

De jaarlijks door MARIN georganiseerde BlueWeek vindt dit jaar plaats op 28-30 mei bij STC Group in Rotterdam. De BlueWeek is onderdeel van het BlueForum, een initiatief om slim en duurzaam gebruik van de omgeving door de maritieme (transport) sector te stimuleren. Het doel is om actoren samen te brengen die bij kunnen dragen aan een efficiënte implementatie van de energietransitie. Onder deze actoren vallen de industrie, onderzoeksinstituten, universiteiten en overheidsinstellingen.

 

De PERISCOPE Idea Jam vindt plaats op dinsdag 29 mei, op de tweede dag van de BlueWeek. Het doel van de PERISCOPE Idea Jam is de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe innovatieve ideeën.

De thema’s die centraal staan tijdens de BlueWeek zijn Ocean Energy (getijden-, golf-, wind- en zonne-energie), Blue Life (gebruik van de oceaan voor landbouw, bescherming van het leven in de oceaan), Natural Solutions (op de natuur geïnspireerde oplossingen) en Natural Propulsion voor de scheepvaart (wind, zon, water).

De BlueWeek is daarom een uitstekende gelegenheid voor PERISCOPE om verschillende stakeholders te verzamelen en samen na te denken over innovatieve Blue Growth ideeën. Om dit ontdekkingsproces te bevorderen, zal PERISCOPE de deelnemers van de BlueWeek de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan het samenstellen van een interactieve ranking van allerlei innovatie mogelijkheden. Bovendien wordt aan de deelnemers gevraagd om zelf nieuwe innovatie ideeën in te dienen.   

De beste ideeën zullen worden besproken door Marnix Krikke (Netherlands Maritime Technology) tijdens de integratie- en kennisdelingssessie op dinsdagmiddag. PERISCOPE zal de ontwikkeling van veelbelovende ideeën bevorderen en de bedenkers helpen bij het maken van de juiste connecties en bij het zoeken naar financiële ondersteuning.

Het programma van de BlueWeek is beschikbaar op http://www.blueforum.org/?page_id=3107 . Je kunt je aanmelden voor de PERISCOPE Idea Jam op dinsdag 29 mei via de link onder het programma of direct via deze link: http://www.blueforum.org/?event=public-event-may-29

Blue Week Programma

Meld je hier aan