NML interesseert jongeren voor een opleiding en baan in de maritieme sector

Rotterdam

03.09.2019

Alle sectoren

NML interesseert jongeren voor een opleiding en baan in de maritieme sector  

Tijdens de Wereldhavendagen, welke ieder jaar traditiegetrouw in het eerste weekend van september valt, zet Nederland Maritiem Land (NML) zich op drie verschillende fronten in om de maritieme sector aan de jongerendoelgroep te laten zien. Instroom van nieuw en goed personeel in de maritieme sector is een pre om deze eeuwenoude sector draaiende te houden. Met deze gedachte staat NML dit jaar op de Wereldhavendagen en participeren zij mee tijdens de Wereldhavendagen met een stad op de Kop van Zuid, de bekendmaking van de nieuwe jongerenambassadeurs (YMR’s) en de aanwezigheid op het Match Career Event in Lantarenvenster

Stand op de kop van Zuid

Bij de stand van NML kun je terecht met al je vragen over de verschillende maritieme sectoren. Samen werken in de maritieme sector: dat is werken in een onvoorstelbaar grote en innovatieve wereld, waarin Nederland al vele jaren toonaangevend is. Wil je meer weten over de opleidingen binnen de maritieme sector? Neem dan onze geprinte versie van de opleidingengids mee en kijk welke maritieme studie bij jou past! In de stand van NML wordt je in VR rondgeleid door de maritieme sector en kan je een gave fotoshoot doen met het maritieme cut-out fotobord, geheel in het teken van de nieuwe arbeidsmarktbranding. Ook staan de Zeekadetten bij NML in de stand en kan je werken met touw, het gooien van een lus om een bolder en het leggen van verschillende zeemansknopen. Als je alle drie de knopen kunt leggen en het oog van het touw om de bolder hebt gegooid ben je geslaagd als zeekadet en krijg je een diploma mee! De TU Delft is ook weer aanwezig naast de stand van NML. Hier kan je de solar-boat van de kampioenen van de TU Delft bewonderen en leggen zij jou alles uit over de werking van hun solar-boat en de races die zij ieder jaar hiermee doen.

Bekendmaking nieuwe jongerenambassadeurs

Op 7 september, tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, vindt de bekendmaking van de maritieme jongerenambassadeurs 2019-2020 plaats. Deze Young Maritime Representatives zullen het aankomende schooljaar samen de maritieme sector bekend maken onder andere jongeren. De bekendmaking gebeurt ook dit jaar tijdens de Wereldhavendagen en is live te volgen via de Facebookpagina van de jongerenambassadeurs. De YMR’s van 2018-2019 zullen live letterlijk het (selfie)stokje doorgeven. Na de bekendmaking zullen de gekozen jongerenambassadeurs een leuk en interactief programma doorlopen in Rotterdam. Zo kunnen ze meteen kennis maken met de vele facetten van de maritieme sector. Dit alles zullen ze natuurlijk filmen en hier verslag van uitbrengen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/mbhymr/ .

Match event

Vrijdag 6 september 2019 is de eerste dag van de Wereldhavendagen en deze staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en instroom. Voor het eerst vindt dit jaar een groot deel van de activiteiten op die dag gecentraliseerd plaats, in de vorm van MATCH. Bij dit nieuwe carrière-evenement in LantarenVenster kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven ontdekken. MATCH vindt plaats in LantarenVenster op de Wilhelminapier en start op vrijdag 6 september direct na de centrale opening van de Wereldhavendagen om 10:00 uur. Het carrière-evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam, die ook beide een workshop verzorgen.