STC Publishing presenteert volledige herziene uitgave standaardwerk Hulpwerktuigen

Rotterdam

13.09.2018

Alle sectoren

ROTTERDAM – Uitgeverij STC Publishing (onderdeel van STC Group) presenteert een volledig herziene uitgave van het boek Hulpwerktuigen. Sinds de introductie van het boek in 1994 heeft het standaardwerk een belangrijke plaats verworven in het maritieme onderwijs. Onder redactie van Jan Kooijman, scheepwerktuigkundige en vakdocent van STC Group, is het boek volledig herzien en doet het weer recht aan de huidige stand van de techniek aan boord van schepen. De theorie in het boek is verrijkt met praktische voorbeelden, illustraties en met Augmented Reality.

Inhoud boek

Sinds de eerste uitgave van het boek Hulpwerktuigen is de techniek aan boord van schepen sterk veranderd. Deze veranderingen en vernieuwingen zijn doorgevoerd in dit boek. De werking van een breed scala aan hulpinstallaties is op heldere wijze beschreven. Hulpwerktuigen zoals pompen, separatoren, ketels, warmtewisselaars, ballastwater- en drinkwaterinstallaties komen uitgebreid aan bod. Ook is er aandacht voor de theorie van druk, rendement, hydrauliek, pneumatiek en leidingsystemen.

Augmented Reality

De theorie in dit boek is verrijkt met praktische voorbeelden, illustraties en met Augmented Reality. Via QR-codes en een gratis app kan de lezer op een smartphone of tablet 3D-beelden van vijf verschillende hulpwerktuigen, waaronder een axiale plunjerpomp, bekijken. 

Voor wie?

Dankzij de opbouw van de leerstof in het boek (van basis naar advanced) is het geschikt voor zowel maritieme studenten die aan de start van hun carrière staan als voor de maritieme professional die zijn/haar kennis op niveau wil brengen. 

Over de auteur

Na een lange carrière als scheepswerktuigkundige is Jan Kooijman sinds een aantal jaren als vakdocent verbonden aan STC Group. Samen met een team van STC-docenten en deskundigen uit de praktijk heeft hij het standaardwerk Hulpwerktuigen volledig herzien.