Win jij met jouw maritieme ontwerp dit jaar de Maritime Designer Award?

16.04.2018

Maritieme toeleveranciers, Scheepsbouw

Ben je een maritieme ontwerper met een aansprekende en vernieuwende aanpak op maritiem gebied? Pak je podium, meld je voor vrijdag 1 juni aan en maak kans op de Maritime Designer Award 2018 (met geldprijs).

De Nederlandse maritieme industrie heeft veel baat bij vernieuwing van de wijze waarop ontwerpen tot stand komen. Scheepsbouw, offshore en maritieme industrie richten zich op marktsegmenten waarin de kwaliteit en vernieuwing van het ontwerp veelal doorslaggevend zijn voor het verwerven van opdrachten. De visie, creativiteit en doortastendheid van individuele ontwerpers is vaak doorslaggevend voor een doorbraak op het gebied van ontwerptechnologie. Daarom heeft de Maritime Designer Award het doel om de kwaliteiten van individuele ontwerpers onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en verdere ontwikkeling van de innovaties te stimuleren.

De Maritime Designer Award is bedoeld voor individuele ontwerpers, promovendi, recent afgestudeerden en start-ups die menen dat hun werk en aanpak meer aandacht en bredere discussie verdient. De prijs is gericht op de wijze waarop een ontwerp, een deelsysteem van een schip of offshore vaartuig tot stand komt. In aanmerking komen bijvoorbeeld originele of vernieuwende aanpakken van ontwerpen of toolontwikkelingen, eventueel inclusief demonstratie.

Waarom meedoen?

Met het winnen van de Maritime Designer Award breng je jouw eigen kwaliteiten onder de aandacht en ontvang je een geldprijs van € 1.000, ter beschikking gesteld door De Samenwerkende Maritieme Fondsen. Tevens ontvang je tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november 2018 een award en een oorkonde. De genomineerden en uiteindelijke winnaar kunnen rekenen op persaandacht, nationaal en internationaal, en de speciale award logo’s gebruiken.

Sinds 2017 stelt de Samenwerkende Maritieme Fondsen ook een bedrag van maximaal € 24.000 ter beschikking aan de winnaar om verdere ontwikkeling van de betreffende ontwerpmethode of -oplossing financieel te stimuleren en mogelijk te maken. De jury besluit of de financiering beschikbaar gesteld wordt om het plan uit te voeren.

Wacht niet langer, grijp deze kans en schrijf je in voor de Maritime Designer Award 2018